Inschrijving 39ste editie Utrecht Marathon geopend

4-12-2019

Zondag 19 april 2020 vindt de 39e editie van de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park plaats. De deelnemers lopen langs de highlights van de stad en finishen op het Utrecht Science Park waar Running, Food en Music centraal staan. De Utrecht Marathon steunt ook in 2020 KWF Kankerbestrijding.

Lees meer
Inschrijving 39ste editie Utrecht Marathon geopend

Tegemoetkoming deelnemers ¼ Utrecht Marathon

15-5-2019

Wat zondag een prachtig evenement voor een ieder had moeten zijn, werd een deceptie voor de deelnemers aan de ¼ Utrecht Marathon. Wij beseffen goed dat de deelnemers uitermate teleurgesteld zijn en wij als organisatie betreuren ten zeerste dat dit is gebeurd. We willen daarom alle deelnemers aan de ¼ Utrecht Marathon tegemoetkomen. 

  • We bieden alle ¼ Utrecht Marathon deelnemers een gratis startbewijs voor de ¼ Utrecht Marathon editie in 2020. 
  • We bieden alle ¼ Utrecht Marathon deelnemers een gratis persoonlijk fotocertificaat aan van afgelopen editie via de website van Marathon-Photos.
  • Indien deelnemers aan de ¼ Utrecht Marathon 'medaille graveren' besteld hebben in het inschrijfformulier storten we dit zo snel mogelijk terug.

Zoals eerder aangegeven zijn de officiële uitslagen ongeldig verklaard. Inmiddels hebben we de eindtijden wel gepubliceerd. Deze zijn hier vinden.

Alle deelnemers aan de ¼ Utrecht Marathon hebben wij per mail benaderd om bovenstaande berichtgeving mede te delen.

Lees meer
Tegemoetkoming deelnemers ¼ Utrecht Marathon

¼ Utrecht Marathon deelnemers verkeerde kant opgestuurd

12-5-2019

Helaas zijn de deelnemers van de ¼ Utrecht Marathon de verkeerde kant opgestuurd waardoor zij op het parcours van de halve marathon terecht zijn gekomen. Zodra de organisatie deze melding heeft binnengekregen, is er gelijk gehandeld om de lopers alsnog via een alternatieve route veilig naar de finish te sturen.

De organisatie betreurt dit ten zeerste en biedt haar welgemeende excuses aan de lopers van de ¼ Utrecht Marathon. De uitslag van de ¼ Utrecht Marathon is om deze reden ongeldig verklaard en zal daarom niet gepubliceerd worden. De organisatie zal gaan uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Lees meer
¼ Utrecht Marathon deelnemers verkeerde kant opgestuurd

Meer dan een ton opgehaald voor KWF door deelnemers Utrecht Marathon

12-5-2019

Deelnemers aan de 38e Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park hebben € 124.914,- opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Het bedrag dat is opgehaald komt ten goede aan onderzoek naar kinderkanker in het Prinses Máxima Centrum. 

Lees meer
Meer dan een ton opgehaald voor KWF door deelnemers Utrecht Marathon

Sportdorp

7-5-2019

Speciaal voor alle kinderen is er het sportdorp. Hier kun kinderen met hun ouders verschillende sporten ontdekken en uitproberen. Het sportdorp is geopend van 11.00 tot 14.00 uur en ligt naast David de Wiedgebouw.

Lees meer
Sportdorp

Officiële parcoursen nu online

3-5-2019

De officiële parcourskaarten van de 38e Utrecht Marahton powered by Utrecht Science Park staan nu online. De volledig vernieuwde parcoursen van alle afstanden leiden je door de sfeervolle binnenstad van Utrecht, langs de singels en door parken. Het parcours is officieel gemeten door de Atletiekunie. Alle kilometerpunten staan op het parcours aangegeven.

Lees meer
Officiële parcoursen nu online

Wereldrecordhouder Leonard Komon terug naar Utrecht

1-5-2019

De Keniaanse topatleet Leonard Komon komt terug naar Utrecht. Op 26 september 2010 liep hij een wereldrecord op de 10 km in een tijd van 26:44 tijdens de Singelloop Utrecht. Het wereldrecord staat nog steeds gevestigd in Utrecht. Op zondag 12 mei staat Komon aan de start van de halve Marathon van de vernieuwde Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park.  

Komon wil dit jaar tijdens de Utrecht Science Park Halve Marathon in zijn favoriete Nederlandse stad opnieuw een spraakmakende tijd neerzetten. Zijn snelst gelopen tijd op de halve marathon is 59.14, waarmee hij de snelste debuterende atleet op de halve marathon is. Komon gaat de strijd aan met zijn landgenoot Vincent Rono, die een persoonlijk record van 59:27 heeft staan op de halve marathon gelopen in de Franse stad Lille. Het belooft een spannende wedstrijd te worden op het vernieuwde parcours van de Utrecht Marathon.

Lees meer
Wereldrecordhouder Leonard Komon terug naar Utrecht

Nieuwe parcoursen voor de Utrecht Marathon en 75.000 euro voor KWF

4-4-2019

Zondag 12 mei 2019 vindt de 38e editie van de vernieuwde Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park plaats. Alle parcoursen zijn volledig vernieuwd en geschikt voor jong en oud. De deelnemers lopen langs de highlights van de stad en finishen op het Utrecht Science Park waar Running, Food & Music centraal staan. Voor het goede doel KWF Kankerbestrijding is al 75.000 euro opgehaald.  

Lees meer
Nieuwe parcoursen en 75.000 euro voor KWF


De uitslagen zijn bekend!

Bekijk hier de uitslagen van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park 2024!

Lees meer