Komende evenementen

Vierde editie start dit jaar onder de Dom in Utrecht

Exclusieve marathon met honderd deelnemers
Om klokslag 09,00 uur wordt aanstaande zondag onder de Domtoren in Utrecht het startschot gegeven voor een speciale marathon, georganiseerd door de Stichting Marathon Amersfoort en de Utrecht Science Park Marathon. Dan vertrekt een groep hardlopers in de richting van de Amersfoortse Onze Lieve Vrouwetoren. Het is alweer de vierde editie van het kleinschalige maar zeer populaire evenement. Volgens de Stichting Marathon Amersfoort is de trainingsloop tussen Utrecht en Amersfoort de ‘meest exclusieve loop van het jaar’.

De exclusiviteit is volgens de organisatie te wijten aan de beperking van het aantal deelnemers. “Er kunnen maximaal honderd lopers meedoen’, zegt Amersfoorter Mik Borsten. “Ook deze keer was de animo weer bijzonder groot en de Excel-lijst in no-time gevuld. De afstand tussen de Dom toren en onze ‘Lange Jan’ is precies 21 kilometer. Hardlopers die van Amersfoort weer terug lopen naar de Dom in Utrecht leggen hiermee precies 42 kilometer af. Een volle marathon dus.”

De ‘Trainingsmarathon’ zoals de loop wordt genoemd (het is geen wedstrijd) symboliseert de sportieve verbinding tussen de beide steden. Met de hulp van onder meer Run2Day en PowerBar worden de deelnemers onderweg voorzien van drinken en fruit. Bij aankomst in Amersfoort staat in de kleine keuken van de VVV winkel aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren een kop koffie of thee klaar. Deelnemers aan de trainingsmarathon kunnen 21 of 42 kilometer lopen. Rond 11.15 uur vertrekken de deelnemers vanaf het Lieve Vrouwekerkhof weer richting Utrecht voor de laatste 21 kilometer.


Deel deze pagina