Barbier: ,,Wij staan voor het organiseren van kwalitatief hoogwaardige evenementen voor onze deelnemers en toeschouwers. De evenementensector is echter hard geraakt door de pandemie, dat geldt eveneens voor ons bedrijf. In ons bedrijf is veel ervaring verloren gegaan. Wij hebben daar zo goed als mogelijk op proberen te anticiperen, maar net als andere bedrijven merken wij dat in onze branche de arbeidsmarkt krap is.’’

Voor het huidige team is de voorbereidingstijd voor een complex evenement als de Utrecht Marathon te kort voor een volwaardige editie in het voorjaar. Barbier: ,,Met de gemeente en de andere betrokken partijen bekijken wij de mogelijkheden om de marathon in het najaar te laten plaatsvinden. Als dat niet mogelijk is, stellen wij voor de marathon te verplaatsen naar april 2023.’’

,,De Utrecht Marathon is een prachtig loopfestijn en we hopen dan ook op een groot aantal deelnemers en toeschouwers op de eerstvolgende editie. Alle startbewijzen blijven uiteraard geldig.  Daarnaast geven we alle deelnemers de gelegenheid om gratis deel te nemen aan de Singelloop Utrecht op 2 oktober. Deelnemers ontvangen hier volgende week persoonlijk een bericht over,” aldus Barbier.

De beslissing om de 39ste Utrecht Marathon te verplaatsen is vanzelfsprekend overlegd met partners zoals Stichting Utrecht Science Park, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Sportcentrum Olympos en de gemeente Utrecht.

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park omvat behalve de marathon (42,195 kilometer), een halve marathon (21,1 kilometer) en een kwart marathon (10,55 kilometer), de KWF Mini Marathon (1,5 kilometer) en Businessruns van 21,1 en 10,55 kilometer.


Nieuwe start voor Utrecht Marathon in herfst 2022 of lente 2023

Met pijn in het hart hebben we het besluit genomen om de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park uit te stellen. De startbewijzen blijven geldig en deelnemers kunnen gratis inschrijven voor de Singelloop Utrecht op 2 oktober 2022.