Utrecht Science Park
De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park is niet zomaar een sportevenement. De prachtige route vanuit het science park maakt een mooie verbinding met stad en regio Utrecht en sluit naadloos aan bij het Utrechtse ‘Gezond Stedelijk Leven’. "Op het Utrecht Science Park werken we samen aan het verbeteren van gezondheid en kwaliteit van leven. Samen met (kennis)partners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Sportcentrum Olympos en KWF Kankerbestrijding geven we inhoud aan de Utrecht Marathon, als start voor een langer en gezonder leven", aldus Jan Henk van der Velden, directeur-bestuurder Stichting Utrecht Science Park.

KWF - Ren tegen Kanker
De Utrecht Marathon steunt ook in 2020 KWF Kankerbestrijding. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. De deelnemers kunnen het verschil maken door bij inschrijving een donatie te doen en/of een actiepagina aan te maken bij het KWF. Tevens heeft KWF een unieke actie. Als je via KWF inschrijft voor de kwart, halve of de hele marathon én minimaal 500 euro ophaalt aan sponsorgeld, dan word je beloond met een gratis startbewijs en het unieke Ren tegen kanker shirt. 

Inschrijven
De inschrijving van de Utrecht Marathon op zondag 19 april 2020 is vanaf vandaag geopend. Op de website vind je meer informatie over het evenement, de parcoursen en het programma.


Nieuwe start voor Utrecht Marathon in herfst 2022 of lente 2023

Met pijn in het hart hebben we het besluit genomen om de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park uit te stellen. De startbewijzen blijven geldig en deelnemers kunnen gratis inschrijven voor de Singelloop Utrecht op 2 oktober 2022.