Om iets na 10.00 uur klonk het startschot van de Utrecht Marathon, de Utrecht Science Park Halve Marathon en de Zorg van de Zaak Business Run Halve Marathon. Aan de start verschenen onder andere Jill Holterman, Dolf Jansen en Erben Wennemars. De lopers liepen vanaf de start een mooie route door de natuur naar Landgoed Amelisweerd en via het prachtige Utrechtse groen door naar de historische binnenstad. Onder luid gejuich van de enthousiaste supporters vervolgden zij hun weg langs onder andere de Nieuwegracht en de Domtoren op weg naar de finish op het Utrecht Science Park.   

Langs de route waren er verschillende muzikale acts en DJ’s te vinden om te zorgen voor extra sfeer en een steuntje in de rug van de lopers. Om ongeveer 15 minuten over 11 veerde de finishstraat op, want daar kwamen de eerste lopers van de Utrecht Science Park Halve Marathon de hoek om. Tommy Kinders won dit grootste onderdeel van het evenement en finishte in een tijd van 01.09.26.

Jill Holterman maakte haar favorietenrol dubbel en dwars waar en finishte als eerste vrouw op de Utrecht Science Park Halve Marathon. Zij bereikte de finishlijn op de Cambridgelaan in een tijd van 01:17:56.

De Utrecht Marathon werd dit jaar gewonnen door Thomas Cornthwaite. Hij liep de ruim 42 KM in een tijd van 02:33:12. De snelste vrouw op de hele marathon was Wiebke Kleinwächter met een tijd van 02:59:55.

In de tussentijd namen de jongste atleten van de dag het tegen elkaar op tijdens de Mini Marathon. Zij liepen een ronde van 1,5 KM op het Utrecht Science Park. Onder luid gejuich van enthousiaste ouders, opa’s, oma’s en al het andere publiek namen de hardlooptalentjes hun welverdiende medaille in ontvangst.

De Utrecht Marathon 2024 was niet alleen de grootste ooit, maar ook een hele bijzondere. Er werd namelijk ruim €343.469 euro opgehaald voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding. Het opgehaalde bedrag wordt gebruikt voor baanbrekend kankeronderzoek.


De uitslagen zijn bekend!

Bekijk hier de uitslagen van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park 2024!

Lees meer