Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park gaat niet door in 2020 en wordt verplaatst naar 2021

14-4-2020

Vanwege de huidige situatie rondom COVID-19 (het coronavirus) vindt de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park niet meer plaats in 2020. Mede door het onzekere verloop van de coronacrisis en de daaruit voortvloeiende drukke evenementenkalender in het najaar, zijn we genoodzaakt het evenement te verplaatsen naar 2021.

De organisatie stelde in maart de marathon uit vanwege COVID-19 (coronavirus). In overleg met onder andere de gemeente Utrecht, Utrecht Science Park en overige stakeholders wordt eind 2020 de nieuwe datum bekend gemaakt. De aangeschafte startbewijzen en eventuele bijgekochte producten van de editie 2020 blijven geldig voor de editie in 2021.

''Vanzelfsprekend staat de gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen bij ons op de eerste plaats’’, aldus organisator Mario Kadiks. ''Wij zijn als organisatie dankbaar voor de vele blijken van grote betrokkenheid die wij hebben gevoeld na het onvermijdelijke uitstel van de Utrecht Marathon.’’

Samen met alle hardlopers kijkt de organisatie er naar uit om er volgend jaar een mooi evenement van te maken. Alle reeds ingeschreven deelnemers hebben persoonlijk nadere informatie ontvangen over de verplaatsing van de Utrecht Marathon.

Lees hier de FAQ’s voor alle vragen en antwoorden over de verplaatsing van de Utrecht Marathon.

 

Lees meer
Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park gaat niet door in 2020 en wordt verplaatst naar 2021

Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park uitgesteld

12-3-2020

De organisatie heeft zojuist - donderdag 12 maart 12.00 uur - besloten om de Utrecht Marathon die gepland staat op 19 april te verplaatsen naar een datum later in dit jaar.

De organisatie acht het niet verantwoord gezien de laatste ontwikkelingen en huidige situatie rondom het COVID-19 om het evenement plaats te laten vinden. Een enorme tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid en gezondheid van de lopers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staat bij de organisatie altijd voorop.

De organisatie zal zeer binnenkort in gesprek treden met de diverse stakeholders om te inventariseren welke datum mogelijk is.

Lees meer
Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park uitgesteld

Inschrijving 39ste editie Utrecht Marathon geopend

4-12-2019

Zondag 19 april 2020 vindt de 39e editie van de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park plaats. De deelnemers lopen langs de highlights van de stad en finishen op het Utrecht Science Park waar Running, Food en Music centraal staan. De Utrecht Marathon steunt ook in 2020 KWF Kankerbestrijding.

Lees meer
Inschrijving 39ste editie Utrecht Marathon geopend

Tegemoetkoming deelnemers ¼ Utrecht Marathon

15-5-2019

Wat zondag een prachtig evenement voor een ieder had moeten zijn, werd een deceptie voor de deelnemers aan de ¼ Utrecht Marathon. Wij beseffen goed dat de deelnemers uitermate teleurgesteld zijn en wij als organisatie betreuren ten zeerste dat dit is gebeurd. We willen daarom alle deelnemers aan de ¼ Utrecht Marathon tegemoetkomen. 

  • We bieden alle ¼ Utrecht Marathon deelnemers een gratis startbewijs voor de ¼ Utrecht Marathon editie in 2020. 
  • We bieden alle ¼ Utrecht Marathon deelnemers een gratis persoonlijk fotocertificaat aan van afgelopen editie via de website van Marathon-Photos.
  • Indien deelnemers aan de ¼ Utrecht Marathon 'medaille graveren' besteld hebben in het inschrijfformulier storten we dit zo snel mogelijk terug.

Zoals eerder aangegeven zijn de officiële uitslagen ongeldig verklaard. Inmiddels hebben we de eindtijden wel gepubliceerd. Deze zijn hier vinden.

Alle deelnemers aan de ¼ Utrecht Marathon hebben wij per mail benaderd om bovenstaande berichtgeving mede te delen.

Lees meer
Tegemoetkoming deelnemers ¼ Utrecht Marathon

¼ Utrecht Marathon deelnemers verkeerde kant opgestuurd

12-5-2019

Helaas zijn de deelnemers van de ¼ Utrecht Marathon de verkeerde kant opgestuurd waardoor zij op het parcours van de halve marathon terecht zijn gekomen. Zodra de organisatie deze melding heeft binnengekregen, is er gelijk gehandeld om de lopers alsnog via een alternatieve route veilig naar de finish te sturen.

De organisatie betreurt dit ten zeerste en biedt haar welgemeende excuses aan de lopers van de ¼ Utrecht Marathon. De uitslag van de ¼ Utrecht Marathon is om deze reden ongeldig verklaard en zal daarom niet gepubliceerd worden. De organisatie zal gaan uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Lees meer
¼ Utrecht Marathon deelnemers verkeerde kant opgestuurd

Meer dan een ton opgehaald voor KWF door deelnemers Utrecht Marathon

12-5-2019

Deelnemers aan de 38e Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park hebben € 124.914,- opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Het bedrag dat is opgehaald komt ten goede aan onderzoek naar kinderkanker in het Prinses Máxima Centrum. 

Lees meer
Meer dan een ton opgehaald voor KWF door deelnemers Utrecht Marathon

Sportdorp

7-5-2019

Speciaal voor alle kinderen is er het sportdorp. Hier kun kinderen met hun ouders verschillende sporten ontdekken en uitproberen. Het sportdorp is geopend van 11.00 tot 14.00 uur en ligt naast David de Wiedgebouw.

Lees meer
Sportdorp

Officiële parcoursen nu online

3-5-2019

De officiële parcourskaarten van de 38e Utrecht Marahton powered by Utrecht Science Park staan nu online. De volledig vernieuwde parcoursen van alle afstanden leiden je door de sfeervolle binnenstad van Utrecht, langs de singels en door parken. Het parcours is officieel gemeten door de Atletiekunie. Alle kilometerpunten staan op het parcours aangegeven.

Lees meer
Officiële parcoursen nu online