Utrecht Marathon wil met 39ste editie nieuwe start maken

10-2-2022

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park wil de komende herfst óf anders in de lente van 2023 een nieuwe, frisse start maken en het mooie sportevenement verder uitbouwen. De voorbereiding op de geplande editie van 3 april aanstaande kende onder meer vanwege corona zó veel vertraging, tegenslag en onzekerheid, dat het evenement op die datum van de kalender is gehaald. De startbewijzen blijven geldig en deelnemers kunnen zich gratis inschrijven voor de Singelloop Utrecht.

Lees meer
Marathon Utrecht wil met 39ste editie nieuwe start maken

39e Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park geopend

15-10-2021

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park vindt – na twee jaar afwezigheid wegens COVID-19 – plaats op zondag 3 april 2022. De startbewijzen van lopers die zich al hadden aangemeld voor de editie die gepland stond in 2020 blijven geldig voor de 39e editie. De deelnemers lopen langs verschillende Utrechtse highlights en finishen op het Utrecht Science Park waar Running, Food en Musi centraal staan. Ook deze editie steunt het evenement KWF Kankerbestrijding. De inschrijving is vandaag geopend.

Lees meer
39e Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park geopend

Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park verschuift de 39ste editie naar 2022

18-12-2020

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park is vanwege de coronapandemie voor 2021 van de kalender gehaald. De eerstvolgende editie van het populaire hardloopevenement zal op een nader te bepalen datum in het voorjaar van 2022 worden georganiseerd. De startbewijzen voor de eerder dit jaar al eens uitgestelde marathon blijven geldig.

Lees meer
Utrecht Marathon verschuift de 39ste editie naar 2022

Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park gaat niet door in 2020 en wordt verplaatst naar 2021

14-4-2020

Vanwege de huidige situatie rondom COVID-19 (het coronavirus) vindt de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park niet meer plaats in 2020. Mede door het onzekere verloop van de coronacrisis en de daaruit voortvloeiende drukke evenementenkalender in het najaar, zijn we genoodzaakt het evenement te verplaatsen naar 2021.

 

Lees meer
Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park gaat niet door in 2020 en wordt verplaatst naar 2021

Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park uitgesteld

12-3-2020

De organisatie heeft zojuist - donderdag 12 maart 12.00 uur - besloten om de Utrecht Marathon die gepland staat op 19 april te verplaatsen naar een datum later in dit jaar.

De organisatie acht het niet verantwoord gezien de laatste ontwikkelingen en huidige situatie rondom het COVID-19 om het evenement plaats te laten vinden. Een enorme tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid en gezondheid van de lopers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staat bij de organisatie altijd voorop.

De organisatie zal zeer binnenkort in gesprek treden met de diverse stakeholders om te inventariseren welke datum mogelijk is.

Lees meer
Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park uitgesteld

Inschrijving 39ste editie Utrecht Marathon geopend

4-12-2019

Zondag 19 april 2020 vindt de 39e editie van de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park plaats. De deelnemers lopen langs de highlights van de stad en finishen op het Utrecht Science Park waar Running, Food en Music centraal staan. De Utrecht Marathon steunt ook in 2020 KWF Kankerbestrijding.

Lees meer
Inschrijving 39ste editie Utrecht Marathon geopend

Tegemoetkoming deelnemers ¼ Utrecht Marathon

15-5-2019

Wat zondag een prachtig evenement voor een ieder had moeten zijn, werd een deceptie voor de deelnemers aan de ¼ Utrecht Marathon. Wij beseffen goed dat de deelnemers uitermate teleurgesteld zijn en wij als organisatie betreuren ten zeerste dat dit is gebeurd. We willen daarom alle deelnemers aan de ¼ Utrecht Marathon tegemoetkomen. 

  • We bieden alle ¼ Utrecht Marathon deelnemers een gratis startbewijs voor de ¼ Utrecht Marathon editie in 2020. 
  • We bieden alle ¼ Utrecht Marathon deelnemers een gratis persoonlijk fotocertificaat aan van afgelopen editie via de website van Marathon-Photos.
  • Indien deelnemers aan de ¼ Utrecht Marathon 'medaille graveren' besteld hebben in het inschrijfformulier storten we dit zo snel mogelijk terug.

Zoals eerder aangegeven zijn de officiële uitslagen ongeldig verklaard. Inmiddels hebben we de eindtijden wel gepubliceerd. Deze zijn hier vinden.

Alle deelnemers aan de ¼ Utrecht Marathon hebben wij per mail benaderd om bovenstaande berichtgeving mede te delen.

Lees meer
Tegemoetkoming deelnemers ¼ Utrecht Marathon

¼ Utrecht Marathon deelnemers verkeerde kant opgestuurd

12-5-2019

Helaas zijn de deelnemers van de ¼ Utrecht Marathon de verkeerde kant opgestuurd waardoor zij op het parcours van de halve marathon terecht zijn gekomen. Zodra de organisatie deze melding heeft binnengekregen, is er gelijk gehandeld om de lopers alsnog via een alternatieve route veilig naar de finish te sturen.

De organisatie betreurt dit ten zeerste en biedt haar welgemeende excuses aan de lopers van de ¼ Utrecht Marathon. De uitslag van de ¼ Utrecht Marathon is om deze reden ongeldig verklaard en zal daarom niet gepubliceerd worden. De organisatie zal gaan uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Lees meer
¼ Utrecht Marathon deelnemers verkeerde kant opgestuurd


Nieuwe start voor Utrecht Marathon in herfst 2022 of lente 2023

Met pijn in het hart hebben we het besluit genomen om de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park uit te stellen. De startbewijzen blijven geldig en deelnemers kunnen gratis inschrijven voor de Singelloop Utrecht op 2 oktober 2022.