Sponsor

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park is niet zomaar een sportevenement. De Utrecht Marathon maakt met de prachtige route een mooie verbinding met de stad en de regio Utrecht en sluit naadloos aan bij het Utrechtse ‘Healthy Urban Living’. Op het Utrecht Science Park werken we samen aan het verbeteren van gezondheid en kwaliteit van leven. Door met (kennis)partners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Sportcentrum Olympos en KWF Kankerbestrijding samen te werken geven we samen inhoud aan het evenement. Zo organiseert het UMC Utrecht een sportmedisch symposium en haalt KWF geld op voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en kankeronderzoek in het Utrecht Science Park.


Utrecht Science Park

Utrecht Science Park is het kloppende hart van Europa's meest competitieve regio en het grootste sciencepark van Nederland. Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten, gezondheidszorg en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst. Het sciencepark vormt het centrum van de Utrechtse kenniseconomie en is een broedplaats voor innovatie. Een bruisende plek waar inspiratie, ontmoeting en samenwerking centraal staan.

Een van de belangrijkste succesfactoren op het Utrecht Science Park is de compactheid van het gebied. Kennisinstellingen en bedrijven zitten op loopafstand van elkaar. Deze nabijheid bevordert de samenwerking. Het stimuleren van ontmoetingen tussen mensen is essentieel voor het succes van een sciencepark. Op het Utrecht Science Park vinden diverse soorten activiteiten (inhoudelijk, cultureel, sportief) plaats. Het sciencepark is zelfs het enige sciencepark in Nederland waar de start van de marathon plaatsvindt. Bij de samenwerking met Utrecht Marathon staan gezondheid, bewegen, teambuilding en duurzaamheid centraal.