Parcoursen

Parcoursen

Afstanden voor jong en oud brengen de lopers langs highlights van de stad. Voorgaande edities bestond het parcours van de Utrecht Marathon uit twee ronden. Dit jaar zal het parcours uit een volle ronde bestaan die de verschillende oude- en nieuwe stadsdelen van Utrecht aan elkaar zullen verbinden. Het Utrecht Science Park is voor alle afstanden de start- en finish plaats. De parcoursen kenmerken zich door vlakke verharde wegen en zijn volledige verkeersvrij. Geniet van de parken, de authentieke Singels en de Utrechtse binnenstad.

In aanloop van het evenement zullen de parcoursen voor 2019 worden gepubliceerd.


Utrecht Marathon

42,195 km

Van de start tot aan de finish laat de Domstad zich van haar mooiste kant zien. De combinatie van het lopen door de parken, nieuwe stadsdelen zoals Leidsche Rijn en het lopen langs de Munt en door de oude binnenstad zorgen voor een unieke loop belevenis. Voor het eerst zal de Utrecht Marathon uit één ronde bestaan. De Utrecht Marathon loopt dwars door het historische Utrechtse centrum, het Utrecht Science Park is de start- en finish plaats. De vele toeschouwers en de sfeervolle muziek langs het parcours dopen de Utrecht Marathon om tot een unieke loopervaring die je meegemaakt moet hebben.

Halve Marathon

21,1 km

Ook het parcours van de Utrecht Science Park Halve Marathon is dit jaar vernieuwd. Vanaf het Utrecht Science Park loopt het parcours onder andere door de prachtige Utrechtse binnenstad, de singels en parken van de verschillende stadsdelen. De vele toeschouwers en de sfeervolle muziek langs het parcours dopen de Utrecht Halve Marathon om tot een unieke loopervaring die je meegemaakt moet hebben.

1/4 Utrecht Marathon

10,55 KM

De afgelopen jaren is de 10 km een van de populairste loopafstanden geworden. Tijdens de 38e editie van de Utrecht Marathon wordt deze afstand omgedoopt tot een echt rondje Domstad, zodat ook de 10 km lopers dit jaar kunnen genieten van de unieke sfeer die heerst tijdens de Marathon in de binnenstad.