Parcoursen

Parcoursen

Afstanden voor jong en oud brengen de lopers langs highlights van de stad. Ook dit jaar zal het parcours uit een volle ronde bestaan die de verschillende oude- en nieuwe stadsdelen van Utrecht aan elkaar zullen verbinden. Het Utrecht Science Park is voor alle afstanden de start- en finish plaats. De parcoursen kenmerken zich door vlakke verharde wegen en zijn volledige verkeersvrij. Geniet van de parken, de authentieke singels en de Utrechtse binnenstad.

Bekijk hieronder de parcoursen van de Utrecht Marathon editie 2019. De parcoursen van 2020 zullen snel een update krijgen. 


Utrecht Marathon

42,195 km

De hoofdafstand tijdens de Utrecht Marathon is natuurlijk de 42,195 km. Voor het eerst zal de Utrecht Marathon uit één ronde bestaan. De combinatie van het lopen door de parken, nieuwe stadsdelen zoals Leidsche Rijn, het lopen langs de Munt en door de oude binnenstad zorgen voor een unieke loop belevenis. De vele toeschouwers en de sfeervolle muziek langs het parcours dopen de Utrecht Marathon om tot een unieke loopervaring die je meegemaakt moet hebben.

 

Bekijk parcours

Halve Marathon

21,1 km

De Utrecht Science Park Halve Marathon is de populairste afstand van de Utrecht Marathon. Vanaf het Utrecht Science Park loopt het parcours onder andere door de prachtige Utrechtse binnenstad, de singels en parken van de verschillende stadsdelen om vervolgens weer terug te keren in het sfeervolle Utrecht Science Park. Onderweg staat er volop publiek om de deelnemers aan te moedigen. Het parcours van de Utrecht Science Park Halve Marathon is tevens het parcours van Business Run.

Bekijk parcours

1/4 Utrecht Marathon

10,55 KM

Het stadse parcours van de 1/4 Utrecht Marathon start in het Utrecht Science Park. Na de start voert de route richting de singels, door het centrum en keert weer terug via het Wilhelminapark naar de bruisende finish in het Utrecht Science Park. Het parcours van de 1/4 Utrecht Marathon is tevens het parcours van Business Run.

Bekijk parcours

KWF Mini Marathon

1,5 km

De KWF Mini Marathon is een uitdagend parcours van 1,5 km. De start is op de Budapestlaan waarna de jonge sportievelingen om de Botanische Tuinen naar de finish op de Leuvenlaan lopen, waarbij ze door vele enthousiaste toeschouwers worden toegejuicht.

Bekijk parcours