Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park verplaatst naar 2022
Bekijk hieronder de veelgestelde vragen omtrent de verplaatsing van de Utrecht Marathon. Het nieuwsbericht over de verplaatsing van de Utrecht Marathon vind je hier.

COVID-19

Waarom is de Utrecht Marathon verplaatst?

Statement vrijdag 18 december 2021
De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park is vanwege de coronapandemie voor 2021 van de kalender gehaald. Met het oog op de huidige stand van zaken rond Covid-19 is het vrijwel uitgesloten dat de Utrecht Marathon, zoals gepland, op 18 april 2021 op een veilige manier door zou kunnen gaan. De eerstvolgende editie van het populaire hardloopevenement zal op een nader te bepalen datum in het voorjaar van 2022 worden georganiseerd. De startbewijzen voor de eerder dit jaar al eens uitgestelde marathon blijven geldig.

Wat gebeurt er met mijn inschrijving voor de editie in 2020?

Alle individueel aangeschafte startbewijzen blijven geldig voor de editie in 2022. Je hoeft hiervoor (nog) niets te doen.

Wat is de nieuwe datum van de Utrecht Marathon?

De volgende editie vindt plaats in het voorjaar van 2022. De verwachting is dat de reguliere inschrijving in het najaar van 2021 opent.

Wat als ik niet kan deelnemen in 2022?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle individueel ingeschreven en betalende deelnemers de mogelijkheid om hun startbewijs, afwijkend van onze algemene voorwaarden, zonder extra kosten via ons vraag en aanbod-platform over te dragen aan iemand anders. Mocht je jouw startbewijs op korte termijn niet kunnen overdragen via het platform, kun je er ook voor kiezen jouw startbewijs nog even te behouden en later nogmaals aan te bieden. Biedt dit geen oplossing? Neem dan contact met ons op o.v.v. jouw bevestigingsnummer. 

Kan ik van afstand wijzigen?

Dit kan zodra de inschrijving geopend is, mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats. De verwachting is dat de inschrijving opent in het najaar van 2021.

Stappenplan
- Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
- Klik op ''race wijzigen''; 
- Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
- Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Hoe kan ik mijn inschrijving kosteloos overdragen?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle individueel ingeschreven en betalende deelnemers de mogelijkheid om hun startbewijs, afwijkend van onze algemene voorwaarden, zonder extra kosten via ons vraag en aanbod-platform over te dragen aan iemand anders.

Ik stond ingeschreven voor de Kids Run, maar in 2022 ben ik daar te oud voor.

Het inschrijfgeld voor kinderen die in 2022 te oud zijn, wordt gerestitueerd.

Kan ik me al inschrijven voor 2022?

Nee, het is momenteel niet mogelijk om je in te schrijven, de verwachting is dat de inschrijving opent in het najaar van 2021. Je kunt op ons vraag en aanbod-platform kijken of je een startbewijs voor jouw gewenste afstand kunt overnemen.

Ik heb een Business Team aangemaakt. Kan ik deze inschrijvingen annuleren?

De inschrijvingen voor de Business Teams blijven ook staan voor de editie 2022. Teams annuleren is niet mogelijk. Indien er teamleden zijn die niet meer kunnen of willen deelnemen, dan kan de teamcaptain deze teamleden uit het team verwijderen en een nieuw teamlid uitnodigen.

Inschrijving

COVID-19

Bekijk hierboven alle veelgestelde vragen rondom de ontwikkelingen van het coronavirus) in relatie tot de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park. Lees hier het laatste nieuws.

Inschrijven

Kan ik me inschrijven?
Het is momenteel niet mogelijk om je in te schrijven.

Leeftijden

Welke leeftijd moet ik hebben om deel te mogen nemen?
Voor de leeftijdlimieten gelden de leeftijden op de dag van het evenement:

 • Utrecht Marathon: 20 jaar
 • Halve Utrecht Marathon: 18 jaar
 • 1/4 Utrecht Marathon 14 jaar
 • KWF Mini Marathon: 4 - 12 jaar
Startbewijs overdragen

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders via ons vraag en aanbod-platform. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs.

Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Hier
 kun je de algemene voorwaarden vinden.

Race day

Datum

Wanneer is de Utrecht Marathon?
De volgende editie vindt plaats in het voorjaar van 2022. De verwachting is dat de reguliere inschrijving in het najaar van 2021 opent.

Finish

Waar is de finish?
De finish is op de Heidelberglaan op het Utrecht Science Park. Je wordt verzocht na het passeren van de finishstreep door te lopen om zo voor een vlotte doorstroming te zorgen. Bij de finish dien je daarom de aanwijzingen van de organisatie strikt op te volgen.


In het verzorgingsgebied na de finish ontvang je afhankelijk van de temperatuur een plastic deken, jouw medaille en verdere verzorging. Er zijn kramen waar je water, bananen en thee kunt krijgen. Het afgezette gedeelte achter de finish is alleen toegankelijk voor deelnemers en de organisatie, dus niet voor toeschouwers of begeleiders. 

Medaille graveren

Kan ik na afloop mijn medaille laten graveren?
Ja, na afloop kun je direct jouw medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor "medaille graveren" aanvinken. Als je het bij jouw inschrijving aangeeft, bedragen de kosten hiervoor €5,00 voor deelnemers aan de KWF Mini Marathon en € 7,00 voor de Utrecht Marathon, Utrecht Science Park Halve Marathon en 1/4 Utrecht Marathon. Als je dit niet bij je inschrijving vooraf hebt aangegeven, kun je je medaille na afloop laten graveren, maar de kosten bedragen dan € 9,00 voor de Utrecht Marathon, Utrecht Science Park Halve Marathon en 1/4 Utrecht Marathon.

Medaille

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finishstreep een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je je medaille laten graveren met je naam en eindtijd.

Tijdsaanduiding

Op welke km-punten staan er klokken?
Tijdens alle afstanden van de Utrecht Marathon powered by USP staat er op de finish een klok. 

Tijdlimieten

Wat zijn de tijdlimieten?

 • Utrecht Marathon: 5 uur 
 • Utrecht Science Park Halve Marathon: 2 uur en 30 minuten
 • 1/4 Marathon Utrecht: 1 uur en 20 minuten
 • KWF Mini Marathon: 20 minuten

Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag en ontvangen geen medaille.

Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Bij alle onderdelen van de Utrecht Marathon powered by USP zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer.

Informatie om een goede tijdregistratie te garanderen

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op. (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot valt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. Deze nettotijd wordt als extra service vermeld.

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
Alle uitslagen worden direct na afloop op de website gepubliceerd.
 De bruto tijd is de officiële tijd. Uitslagen van eerdere edities vind je hier.  

Voor opmerkingen en vragen over jouw uitslag, stuur een e-mail naar Mylaps Event Timing. Vermeld daarbij je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden.

Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Klik hier voor het 
wedstrijdreglement.

Overig

Training

Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn race?
Wil jij perfect voorbereid aan de start van de Utrecht Marathon powered by USP verschijnen? Dan biedt MyEnergyLab het ideale platform om verantwoord veilig jouw sportieve doel te bereiken. www.myenergylab.be. Je kunt het trainingsschema aanschaffen bij jouw inschrijving.

 •  Speciale prijs: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken (normale prijs: € 1,- per week). Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

 

Verleg je grenzen

Wil je goed voorbereid aan de start van jouw afstand staan op 19 april? En wil je je prestaties nog een extra boost geven? Dit is je kans!

Schrijf je dan nu in voor een van de 10-weekse cursussen hardlopen. Eén keer in de week trainen onder begeleiding van een professionele trainer zorgt ervoor dat je verantwoord en snel vooruit gaat, je techniek verbetert en je grenzen verlegt. De trainer geeft je wekelijks feedback. Samen met anderen trainen is bovendien heel motiverend én gezellig. Je loopt in de mooie omgeving van het Utrecht Science Park.

De trainingen starten beginnen in de week van 10 februari en lopen door tot aan de marathon 19 april. De perfecte voorbereiding dus!

Je kunt kiezen uit de volgende cursussen:

 • Halve en hele marathon: elke do van 17.15- 18.45 uur. 
 • 5 en 10 km: elke wo van 17.30-19.00 uur. 
 • Beginners: elke do van 17.15-18.45 uur.  
 • Alle niveaus: elke di van 18.00 - 19.30 uur. 

 

Meer info over de hardlooptrainingen of je inschrijven? Klik hier.

 

Goede doel

Wat is het goede doel van de Utrecht Marathon?
Het goede doel voor de Utrecht Marathon powered by USP 2020 is KWF Kankerbestrijding.

Categorieën

Welke leeftijdscategorieën worden er bij de hele marathon gehanteerd?
Toekenning van de leeftijdscategorie bij de Utrecht Marathon vindt plaats aan de hand van jouw leeftijd op de dag van het evenement. Bekijk hier de 
indeling.

Overige afstanden
Bij de overige afstanden zijn geen leeftijdscategorieën, uitsluitend onderverdeling in man en vrouw.

Hotel

Waar kan ik overnachten?
Fris en uitgerust aan de start staan van de Utrecht Marathon powered by USP? Maak het jezelf en jouw supporters daarom gemakkelijk en extra leuk en maak er een weekend Rotterdam van! Bezoek-utrecht.nl biedt een overzicht van hippe hostels tot luxe (design)hotels: voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplek te vinden.

Wachtlijst

Is er een wachtlijst voor uitverkochte afstanden?
De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht. Er is geen wachtlijst.

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Dankzij de medewerking en het enthousiasme van honderden vrijwillige medewerkers kan de Utrecht Marathon elk jaar weer succesvol worden georganiseerd. Wij danken alle vrijwilligers bij voorbaat voor hun aanwezigheid en inzet. 

Wil jij ook als vrijwilliger aan de slag en een topsportevenement van dichtbij meemaken? Bekijk de spelregels eerst en kies op welke manier je bij onze organisatie betrokken wilt zijn. Klik hier voor meer informatie.

Medisch advies

Wat wordt er medisch geadviseerd en welke medische verzorging is er op het parcours?
Klik hier voor alle informatie over het medisch advies en de medische verzorging op het parcours. 


Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park verplaatst naar 2022

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park is vanwege de coronapandemie verplaatst naar 2022. De verwachting is dat de inschrijving opent in het najaar van 2021.

Lees meer