Programma | donderdag

Tijd Activiteit Locatie
17.00 - 21.00 uur Ophalen startnummers en shirts (indien besteld) Perrysport Utrecht (Achter Clarenburg 49)

Programma | zaterdag

Tijd Activiteit Locatie
12.00 - 16.00 uur Ophalen startnummers en shirts (indien besteld) Sportcentrum Olympos (Uppsalalaan 3)

Programma | zondag

Tijd Activiteit Locatie
08.00 - 15.30 uur Ophalen startnummers en shirts (indien besteld) Sportcentrum Olympos (Uppsalalaan 3)
09.30 uur Start Utrecht Marathon Cambridgelaan
10.00 uur Start KWF Mini Marathon Cambridgelaan
11.00 uur Start Utrecht Science Park Halve Marathon Cambridgelaan
14.00 uur Start 1/4 Utrecht Marathon Cambridgelaan

Parcoursen

Afstanden voor jong en oud brengen de lopers langs highlights van de stad. Ook dit jaar zal het parcours uit een volle ronde bestaan die de verschillende oude- en nieuwe stadsdelen van Utrecht aan elkaar zullen verbinden. Het Utrecht Science Park is voor alle afstanden de start- en finish plaats. De parcoursen kenmerken zich door vlakke verharde wegen en zijn volledig verkeersvrij. Geniet van de parken, de authentieke singels en de Utrechtse binnenstad.

Bekijk hieronder de parcoursen van de Utrecht Marathon editie 2019.

Utrecht Marathon

42,195 km

De hoofdafstand tijdens de Utrecht Marathon is natuurlijk de 42,195 km. Voor het eerst zal de Utrecht Marathon uit één ronde bestaan. De combinatie van het lopen door de parken, nieuwe stadsdelen zoals Leidsche Rijn, het lopen langs de Munt en door de oude binnenstad zorgen voor een unieke loop belevenis. De vele toeschouwers en de sfeervolle muziek langs het parcours dopen de Utrecht Marathon om tot een unieke loopervaring die je meegemaakt moet hebben.

 

Bekijk parcours

Halve Marathon

21,1 km

De Utrecht Science Park Halve Marathon is de populairste afstand van de Utrecht Marathon. Vanaf het Utrecht Science Park loopt het parcours onder andere door de prachtige Utrechtse binnenstad, de singels en parken van de verschillende stadsdelen om vervolgens weer terug te keren in het sfeervolle Utrecht Science Park. Onderweg staat er volop publiek om de deelnemers aan te moedigen. Het parcours van de Utrecht Science Park Halve Marathon is tevens het parcours van Business Run.

Bekijk parcours

1/4 Utrecht Marathon

10,55 KM

Het stadse parcours van de 1/4 Utrecht Marathon start in het Utrecht Science Park. Na de start voert de route richting de singels, door het centrum en keert weer terug via het Wilhelminapark naar de bruisende finish in het Utrecht Science Park. Het parcours van de 1/4 Utrecht Marathon is tevens het parcours van Business Run.

Bekijk parcours

KWF Mini Marathon

1,5 km

De KWF Mini Marathon is een uitdagend parcours van 1,5 km. De start is op de Budapestlaan waarna de jonge sportievelingen om de Botanische Tuinen naar de finish op de Leuvenlaan lopen, waarbij ze door vele enthousiaste toeschouwers worden toegejuicht.

Bekijk parcours

Startnummers

Startnummer ophalen
Je startnummer kun je ophalen op donderdag 31 maart bij Perrysport Utrecht, zaterdag 2 april of zondag 3 april in Sportcentrum Olympos. Een week voorafgaande aan de Utrecht Marathon ontvang je jouw startnummer via de e-mail. Deze e-mail is meteen het afhaalbewijs. 

 

Startnummer overdragen

We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders via ons vraag en aanbod-platform. Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw account en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs.

Afstand wijzigen

Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

  • Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
  • Klik op ''race wijzigen''; 
  • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
  • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Let op: wijzig jij jouw afstand na 27 februari? Kom dan op de dag van het evenement naar de helpdesk om een sticker op te halen die je op jouw startnummer dient te bevestigen. Hiermee word je toegelaten tot het start van van jouw nieuwe afstand.

Startwaves

De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om tot en met 27 februari je verwachte eindtijd in te vullen. Vanaf 28 februari worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk. Je mag wel in een latere startwave starten.

Looproutes naar de start | zondag

Op deze pagina vind je informatie over de looproutes naar de start, kleedfaciliteiten en het finishgebied tijdens de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park. 

  • De start van alle afstanden is op de Cambridgelaan
  • De finish van alle afstanden is op Heidelberglaan
Zorg dat je minimaal 15 minuten voor de start klaarstaat in het startvak. Wanneer jij de finish hebt gehaald, vragen we je om direct door te lopen naar het aansluitende verzorgingsgebied.

Bekijk

Reisadvies zondag 3 april 2022

Reizen naar het evenement
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Utrecht Centraal Station is uitstekend bereikbaar en vanaf hier kun je de bus nemen naar het Utrecht Science Park. Houd er rekening mee dat er wegen zijn afgesloten en het druk zal zijn in de stad.

Advies lopers
- Naar de start: Neem vanaf Utrecht CS bus 28 richting De Uithof P+R via Rijnsweerd en stap uit bij Heidelberglaan (reistijd: 16 min)

Advies toeschouwers
- Naar de start/finish: Neem vanaf Utrecht CS bus 28 richting De Uithof P+R via Rijnsweerd en stap uit bij Heidelberglaan (reistijd: 16 min)

Parkeren

Een alternatief is om gebruik te maken van P+R locaties. Deelnemers en toeschouwer van de Utrecht Marathon adviseren wij te parkeren in P+R De Uithof. P+R De Uithof ligt op 300 meter lopen van Sportcentrum Olympos waar je je startnummer kunt ophalen. P+R De P+R Uithof is 24 uur per dag en 7 dagen per week open. De kosten zijn 6 euro voor 24 uur.

P Bolognalaan
Daarnaast kun je gebruikmaken van P Bolognalaan op het Utrecht Science Park.

Openbaar Vervoer

Openbaar vervoer
De start- en finishlocatie bevindt zich op het Utrecht Science Park op loopafstand van een busstation. Vanwege de grootschaligheid van de Utrecht Marathon zal de stad moeilijker bereikbaar zijn met de auto. Wij raden dan ook aan om met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op www.9292ov.nl of www.ns.nl om je reis via trein en/of bus te plannen.

Busdiensten
Neem vanaf Utrecht CS bus 28 richting De Uithof P+R via Rijnsweerd en stap uit bij Heidelberglaan. De reistijd bedraagt 16 minuten en de bus vertrekt ieder half uur. Eventuele omleidingen voor de bussen kun je hier bekijken. 

De Hoogstraat Revalidatie
De Hoogstraat Revaliatiecentrum is middels pendelvervoer vanaf busstation Rosarium bereikbaar. Dit zijn pendelbussen voor bezoekers van het revalidatiecentrum en niet voor deelnemers van de Utrecht Marathon.


Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.


Nieuwe start voor Utrecht Marathon in herfst 2022 of lente 2023

Met pijn in het hart hebben we het besluit genomen om de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park uit te stellen. De startbewijzen blijven geldig en deelnemers kunnen gratis inschrijven voor de Singelloop Utrecht op 2 oktober 2022.