Bereikbaarheid deelnemers

De Utrecht Science Park Marathon start op het terrein van De Uithof. Voor lopers en bezoekers die met de auto komen zal er ruim van te voren worden aangegeven wat de beste route is. Het transferium heeft een capaciteit van 2.000 auto’s. Voor alle parkeerplaatsen geldt betaald parkeren. Niet alle parkeergelegenheid op het Utrecht Science Park is op 18 maart beschikbaar. Een deel van de capaciteit moet beschikbaar blijven voor bezoekers van o.a. het Utrecht Medisch Centrum.

Bekijk hier een plattegrond met de belangrijkste locaties op het Science Park.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij dit evenement. Utrecht Science Park is zeer goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer. Om verkeersopstoppingen te voorkomen raden we iedereen aan met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Kom je de auto dan is parkeren in de Parkeer & Reis verplicht.

Kijk voor reisadvies op maat in de NS Reisplanner. In het weekend werkt ProRail regelmatig aan het spoor. Deze werkzaamheden zijn vanaf 10 dagen voor reisdatum te zien in de planner. Check je reis kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele advies. Met het boekenweek geschenk kun je zondag 18 maart gratis reizen.

Utrecht Centraal is vanuit heel Nederland goed te bereiken. Kijk voor de snelste verbinding op de website 9292.nl.
Deze link opent de site van 9292OV met de start-finish van de marathon ingevuld. Je hoeft alleen nog maar de tijd en vertreklocatie op te geven.

Plan mijn OV-reis

Vervoerbewijs in de trein

Reis je met de trein, zorg dan dat je in het bezit bent van een geldig vervoerbewijs. Reis je met de OV-chipkaart zorg dan voor voldoende saldo.

GRATIS SHUTTLEBUSSEN
Bussen van en naar start en finish
U-OV lijn 28 is de reguliere bus van Utrecht Centraal naar het Science Park ideaal voor deelnemers en supporters van de Marathon. Deze vertrekt zes keer per uur vanaf halte G1 op het busstation Utrecht Centraal Jaarbeurszijde.
Gratis pendelbussen voor de deelnemers
Als trotse partner van de Utrecht Science Park Marathon 2017 brengt U-OV ook dit jaar de deelnemers aan de marathon gratis van Utrecht CS naar de start en vice versa*.
U_OV We zetten daarvoor extra bussen in op een speciale pendeldienst tussen Utrecht Centraal en het Utrecht Science Park. De pendeldienst zal rijden tussen 09:00 en 18:00 uur.
De pendeldienst zal stoppen op de volgende haltes:
– Utrecht Centraal, halte G1 (busstation Jaarbeursplein)
– Utrecht Science Park, Heidelberglaan (start en finish van de marathon)
– Utrecht Science Park, P+R de Uithof (inschrijven en startnummer ophalen bij Sportcentrum Olympos)
* Reis gratis mee op vertoon van je startnummer en/of bevestiging deelname.

Je kunt zelfs de 900 meter tussen Olympos en de start overbruggen met de bus.

FIETS
Kom je met de fiets dan is er ruim voldoende gelegenheid je fiets te stallen. Wil je door het gebied tussen Bunnik en Utrecht, bekijk dan hier de afsluitingen en alternatieve fietsroutes:Fiets en voetgangersflyer UM2018


Deel deze pagina