Bereikbaarheid bewoners

De organisatie streeft er naar de overlast zoveel mogelijk te beperken. Een evenement van deze omvang kan echter niet plaatsvinden zonder hinder. Bekijk hier wat de gevolgen zijn voor de diverse wijken in Utrecht en Bunnik.

Om de overlast te beperken is er voor de marathonlopers een parcours uitgezet van 21,1 kilometer dat twee keer gelopen moet worden. Ook lopen we “tegen de klok in” zodat het centrum dan de stad zo snel mogelijk beschikbaar is voor het normale verkeer. We zijn op zondag uitsluitend bereikbaar op 088-4811170
Voor de exacte parcoursen zie de parcourspagina.

Utrecht

Vanaf 11:00 worden wegen in de stad Utrecht gefaseerd afgesloten. Er zijn diverse afzettingen en omleidingsroutes. Utrecht Science Park is uitsluitend bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto via de A28. Het fietsverkeer kan nagenoeg ongehinderd plaatsvinden van en naar het Science Park.

Tussen 12:20 uur en 13:45 loopt een grote groep lopers door het centrum van de stad. Rond 13:45 uur zal de laatste deelnemer via de Koningsweg richting Bunnik lopen over de N411. Rond 13:30 gaan de toplopers de 2e ronde in. De hoeveelheid lopers is in de 2e ronde sterk gereduceerd. Hierdoor is het kruisen van het parcours met de fiets of te voet geen probleem. Voor autoverkeer blijft het parcours afgesloten tot de laatste loper gepasseerd is. Direct na de laatste loper zullen we wegafzettingen opheffen. Rond 16:15 uur verlaat de laatste loper Utrecht via de Koningsweg.

Bezoekers van het gebied ten oosten van de Catherijnesingel, ten zuiden van de Zadelstraat en Dom en ten westen van de Nieuwe Gracht, kunnen het centrum uitsluitend benaderen via de Venuslaan en het Ledigerf. Per fiets of te voet is het parcours wel te kruisen op momenten dat er geen lopers passeren.

Buslijnen

Het parcours van de Marathon is ontwikkeld rekening houdend met de buslijnen. Toch zijn er enkele lijnen die vanaf 11.30 uur hinder ondervinden. Het gaat om de volgende buslijnen:
Lijn 2 vervalt
Lijn 8 wordt omgeleid. Het Diakonessenhuis blijft bereikbaar
Lijn 41 wordt omgeleid

Voor meer informatie over deze buslijnen verwijzen we naar https://u-ov.info/ plan hier uw reis zodat u kunt zien of uw hinder ondervindt van de Marathon.

Spoorwegmuseum

Het Spoorweg Museum en de woningen aan de Maliesingel tussen de Oosterstraat en de Maliebaan zijn bereikbaar via de Oosterstraat. De Parallelwegen van de Maliebaan zijn beschikbaar voor verkeer maar zijn geopend in 2 richtingen zodat het verkeer via Nachtegaalstraat en de Burg. Reigerstraat weg kan. De helft van de rijbaan op de Maliesingel tussen het Spoorweg museum en de spoorwegovergang is in gebruik voor de lopers. De oostelijke rijbaan is dus geopend voor verkeer.

Garage Springweg

De Springweg garage is gesloten vanaf 11.15 tot 16.00.
Abbonnementshouders kunnen er vanaf 13.15 wel weer uit, maar niet in. De Walsteeg is te smal voor 2 richtingverkeer.

Utrecht Science Park

Bewoners op het Science Park moeten rekening houden met geluidsoverlast van 9 tot 18 uur en de volgende maatregelen en omleidingen:
De parkeergarage aan de Cambridgelaan is gesloten op zaterdag 17 en zondag 18 maart. De parkeerplaats op de Aarhuslaan is op zondag 18 maart niet toegankelijk.
De Cambridgelaan is op zaterdag alleen via de westzijde toegankelijk. Bewoners aan de Cambridgelaan kunnen zaterdag 17 maart de woningen normaal bereiken.
Op zondag is de uitgang aan de Cambridgelaan afgesloten voor autoverkeer. Het fietspad aan de zuidzijde van de Camebridgelaan is zaterdag en zondag gesloten. Via de oostzijde van de Toulouselaan is de flat aan de Cambrigdelaan bereikbaar met uitzondering van zondag 18 maart van 10.30 tot 12.00 uur.

De Toulouselaan is op 18 maart opengesteld van de Universiteitsweg voor autoverkeer naar de Cambridgeflat. Voor meer informatie zie ook de plattegrond:

Op zondag gaat de Weg tot de Wetenschap om 11.00 uur dicht voor autoverkeer. De Archimedeslaan gaat om 10.00 uur dicht voor autoverkeer. Het USP is voor autoverkeer uitsluitend bereikbaar via de Universiteitsweg.

Landgoed Maarschalkerweerd is beperkt bereikbaar. Kijk hier voor routes die je kunt gebruiken:Fiets en voetgangersflyer UM2018

ENGLISH

People living on the USP have to be aware of the fact some roads will be closed. We will make music from 9 till 18pm.

The parkinggarage Cambridgelaan will be closed on Saturday 17 and Sunday 18 March. The parking on the Aarhuslaan will be closed on 18 March. The Cambridgelaan eastside from the Coimbrapad is closed on Saturday and Sunday. The westside is also closed on Sunday for all traffic including bikes.
On Sunday the Cambridgebuilding can be reached by car from de Universiteitsweg via the Toulouselaan except on Sunday 18 March between 10.30 and 12pm. For more information check the map:Cambridgebereikbaarheid

Bunnik

De parcoursen zijn terug te vinden op de parcourspagina.
De 5km start om 9:45 uur. De laatste loper zal voor 10:45 uur finishen
De 10km start om 10:45 uur en de laatste loper zal rond 11:30 Bunnik verlaten.

De eerste lopers van de hele en halve marathon lopen ongeveer van 13:15 uur tot 17:30 door Bunnik. Tussen 13:15 uur en 14:45 uur is de grootste groep te verwachten. Daarna komen alleen de lopers die de hele marathon lopen nog door Bunnik voor hun 2e ronde. Wil je tot in detail wegafsluitingen en alternatieve fietsroutes zien tussen Utrecht en Bunnik, bekijk dan Fiets en voetgangersflyer 2019

Bewoners ten noorden van de Lokhorstlaan en de Boslaan die op zondagĀ 18 maart met hun auto het gebied willen verlaten wordt verzocht de auto te parkeren ten zuiden van het parcours.


Deel deze pagina