Faciliteiten / voeding

Kleedgelegenheid

Sportcentrum Olympos biedt ruime kleedgelegenheid inclusief douches. Uiteraard is de capaciteit beperkt, maar voor een evenement van deze omvang bieden we zeer ruime voorzieningen. Als je niet wil lopen van Olympos naar de start of andersom, dan kun je gratis de bus nemen. De bus rijdt van het transferium naast Olympos naar de Padualaan.

Tassen/garderobe

In Sportcentrum Olympos kun je tas in bewaring geven. Gebruik hiervoor het label aan je startnummer. Uiteraard zijn hier geen kosten aan verbonden.

Massage

Na afloop is er in sportcentrum Olympos de gelegenheid gemasseerd te worden. Graag vooraf eerst douchen.

Parkeergelegenheid

Het transferium biedt ruimte aan 2.000 auto’s. Een aantal parkeerterreinen op de Uithof is op 18 maart niet beschikbaar. Sommige zijn in gebruik voor productie van het evenement. Sommige zijn niet bereikbaar. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Verkeersmanagement

Wij doen ons uiterste best het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. Hierbij proberen wij zo min mogelijk verkeersstromen elkaar te laten kruisen. We vragen daarom om de aanwijzingen op de site goed op te volgen ook al is de route soms langer dan onder normale omstandigheden. Als lopers weten we dat je na afloop niet in de file wilt staan. We proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Fietsenstalling

Wil je echt dichtbij parkeren? Kom met de fiets! We gaan speciale plaatsen inrichten waar je je fiets kunt stallen zeer dicht bij start/finish.

Openbaar vervoer

Plan mijn OV-reis

 • Stealth Sportvoeding
 • Drankposten
 • Kledinginname
 1. Stealth Sportvoeding

  Een goede voorbereiding is…
  …het halve werk. Het blijft een enorm cliché, maar het geldt wel degelijk voor marathonlopers. Oké, jij weet ook wel dat je op tijd moet beginnen met trainen, maar misschien onderschat je de mogelijkheden van sportvoeding. Je moet vooraf al vol energie zitten om topfit aan de start te verschijnen. Ook tijdens de race heb je extra energie en vocht nodig om optimaal te blijven presteren. Tot slot moet het herstel na een training of marathon natuurlijk niet vergeten worden. Onlinesportvoeding geeft je een aantal belangrijke tips die jouw prestatie sterk kan verbeteren.

  Vol energie van start
  Energy PowderNatuurlijk wil je topfit zijn als het startschot klinkt. Daarbij hoort natuurlijk een gezond voedingspatroon in de periode voorafgaand aan de marathon. We hoeven het vast niet te zeggen, maar het lijkt ons verstandig om de snackbar even links te laten liggen. Geen zin om jezelf dagenlang helemaal vol te proppen met borden pasta? Dat hoeft ook niet, want met Stealth Energy Poeder Mix voorzie je jezelf eenvoudig van extra energie. Een portie levert evenveel koolhydraten als vijf sneetjes brood of 440 gram gekookte pasta.

  Voorkom uitdroging
  Energiedrank

  Tijdens je training of de marathon zelf wil je niet uitgedroogd raken. Want zelfs bij lichte dehydratie presteer je tot al wel 50% minder. Dit maakt de marathon onnodig extra zwaar. Het maakt niet uit of je voor de 5 of de 42,195 km aan het trainen bent, iedere sporter heeft voldoende vocht nodig. Om er voor te zorgen dat je zonder veel moeite toch kan blijven doorlopen gebruik je één van de Hydraterende Sportdranken. Zo’n isotone sportdrank heeft namelijk een directe dorstlessende werking zodat je je sneller gehydrateerd voelt. Daarnaast geven de toegevoegde koolhydraten extra energie aan je lichaam.

  Geef jezelf een boost
  Stealth energiegel

  Een hydraterende sportdrank levert niet genoeg brandstof voor een complete marathon. Meer energie haal je eenvoudig uit een energiegel. Zo’n energiegel werkt als benzine voor je auto. Gelukkig smaakt het anders en kun je uit verschillende fruitsmaken kiezen. Hoe dan ook, een gel wordt razendsnel opgenomen door je lichaam en geeft je daardoor direct een energieboost. Neem de moeite om een energiegel in te nemen, want aan het einde van de rit gaat het je tijdwinst opleveren. Een gel gebruiken kost nauwelijks tijd en doe je gewoon tijdens het lopen. We raden je wel aan om het gebruik van gels te oefenen tijdens je trainingen. Dan ben je er vast aan gewend en kom je niet voor verrassingen te staan terwijl je door Utrecht rent.

  Help je spieren met herstellen
  Stealth hersteldrank

  Het trainen voorafgaand aan de marathon kost heel veel energie. Soms misschien zelfs teveel. Gelukkig kun je met speciale voeding je spieren extra goed verzorgen. Dit bevordert je herstel en voorkomt blessures. Het zou toch zonde zijn als je een dag voor de marathon moet afhaken met een blessure? Gebruik hersteldranken en proteïnegels na je training. Mede dankzij de toegevoegde eiwitten herstellen beschadigingen in je spieren sneller. De Hersteldrank mix je na een training gemakkelijk met water of melk en is dankzij de lekkere smaak goed weg te werken.

  Samengevat
  Denk om je voeding en verschijn met voldoende energie aan de start;
  Blijf tijdens de marathon gehydrateerd met een verfrissende isotone sportdrank;
  Gebruik tijdens de race energiegels en voorzie jezelf van brandstof;
  Herstel na het trainen sneller met één van de Hersteldranken;
  Gebruik de kortingscode MARATHON30 en krijg 30% korting op Stealth sportvoeding.

 2. Drankposten

  De drankposten langs het parcours zijn voorzien van water en PowerBar sportdrank. Op de 5km zijn er geen drankposten voorzien, maar direct na de finish krijg je water en sportdrank. Op afstanden van 10km en langer zijn er om de 5km waterposten voorzien van water en PowerBar sportdrank.

 3. Kledinginname

  Kleding kan op zondag 18 maart worden afgegeven in sportcentrum Olympos aan de Uppsalalaan 3. Daar is ook de mogelijkheid om te douchen. Op je startnummer vind je een bagagelabel die je aan je tas kunt bevestigen. Tassen kunnen in bewaring worden gegeven in een bewaakte ruimte. Wij zijn niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte spullen.


Deel deze pagina