De laatste zondag voor Utrecht Marathon

zondag, 11 Mar 2018 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Vanmorgen was de laatste kans voor een lange duurloop voor Utrecht Marathon. (Nou ja, de halve dan, in mijn geval. Nou ja, dit jaar dan, in elk geval.) Voor het mooie had ik die vorige week moeten doen geloof ik, als je een schemaloper bent, maar vorige week zat ik nog in mijn “je motivatie is er dan weer wel maar je benen hebben geen flauw idee meer hoe dat moet dat kilometer vreten” – fase.

Lees meer.

Road to Utrecht uit alle hoeken en gaten

zondag, 4 Mar 2018 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Ik ben absoluut geen warm-weer-loper. Ik hou niet eens van warmte op vakantie, laat staan tijdens het lopen. Ik ben de eerste die roept dat het zo heerlijk is als het koud is. Kom maar op met de kou en de vorst. Maar hey: zelfs ik heb mijn grenzen. Even serieus mensen: ik gaf het gewoon op afgelopen tijd. En zeker de laatste week. Krokusvakantie? Ik noemde het de Siberische Horrorvakantie. Maar vanmorgen, oh hemeltje lief wat was het lekker koud. Kou zoals kou bedoeld is. En ik zag de lopers komen uit alle hoeken en gaten. Wat was het druk in het park! En alle lopers keken even gelukzalig.

Lees meer.

Ik pak het lopen voorlopig even zoals het loopt

zondag, 11 Feb 2018 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Ik heb net de kinderen de deur uit gestuurd op weg naar hun papa voor het weekend. Ik heb een zeldzaam leeg huis. Ik heb alle tijd en ik heb geen kinderen. Dat gebeurt me zelden. Ik heb ook geen tijd dat ik terug móet zijn. Nou ja, pas veel veel later op de dag. Wat een heerlijk relaxte manier om aan je duurloop te beginnen.

Lees meer.

Vandaag liep ik wéér niet met Arjen – the sequel

zondag, 28 Jan 2018 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Kent u die mop van die vrouw die de halve ging doen vandaag tijdens de oefenmarathon Utrecht – Amersfoort? U kent de punchline vast: Ze ging niet.
Na weken van emmeren met pijn in mijn hand na een valpartij van de trap (don’t ask) kwam ik afgelopen week uiteindelijk terecht bij een heuse handspecialist die me een spalk gaf en specialistische fysio voorschreef. Dat, en…RUST!
Rust. Hmm. Rust. Ben ik slecht in. Heul, heul slecht.

Lees meer.

Road to Utrecht via de datums

zondag, 14 Jan 2018 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Het is 14 januari 2008. Ik ben van de data en van de herinneringen omtrent data. (Of is het tegenwoordig datums? What ever, ik ben oud en mag data zeggen.) Over twee weken exact vandaag is de halve van Utrecht naar Amersfoort. En ook al heb ik mijn lopersgroove back, ik heb de halve nog lang niet in de benen na mijn groove zolang kwijt geweest te zijn. Vandaag moet ik dus serieus aan de slag en een serieuze duurloop doen. De omstandigheden zijn er ideaal voor. Maar ook al heb ik mijn groove back, ik heb mijn zelfvertrouwen nog niet terug.

Lees meer.


Deel deze pagina