Dutch Marathons

De Utrecht Science Park Marathon is een samenwerking aangegaan met een aantal marathons in Nederland. De marathons van Utrecht, Zeeland, Den Haag, Leiden, Sneek, Amersfoort en Terschelling willen gezamenlijk meer deelnemers trekken uit Nederland en de omliggende landen. Daarom gaan zij zich presenteren als de Dutch Marathons.

De marathons hebben een sterk Nederlands karakter als gemeenschappelijke noemer. Utrecht, Amersfoort, Den Haag en Leiden hebben een fraaie oud-Hollandse binnenstad, Zeeland en Terschelling bieden typische Nederlandse duinen en strand, terwijl Sneek met de Friese meren eveneens goed past in het Nederlandse beeld.

Op www.dutchmarathons.com is meer informatie te vinden.

 • Amersfoort Marathon 10 juni 2018
 • Mar-athon rond Sneek en meer 23 en 24 juni
 • Kustmarathon Zeeland 6 en 7 oktober
 • Berenloop Terschelling Marathon 4 november
 • Leiden Marathon 26 en 27 mei 2019
 1. Amersfoort Marathon 10 juni 2018

  Voor meer informatie kijk op: www.marathonamersfoort.nl

 2. Mar-athon rond Sneek en meer 23 en 24 juni

  Kom op vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni 2017 naar Sneek en beleef de derde editie van de Mar-athon rond Sneek en meer. En dit jaar is het zeker meer want er zijn 2 nieuwe evenementen aan de Mar-athon toegevoegd voor de vrijdagavond. Kijk voor meer informatie op: http://www.mar-athon.com/

 3. Kustmarathon Zeeland 6 en 7 oktober

  Het eerste weekend van oktober staat Zeeland in het teken van de Kustmarathon Zeeland. 42195 meter klimmen en dalen langs de kust, afzien langs een bruisende Noordzeekust met de wind in de haren, opstuivend zand en zout op de lippen, fantastische vergezichten met lieflijke plattelandsdorpjes. Met andere woorden: de moeite meer dan waard.

  Kustmarathon Zeeland voert u langs schitterende kustgebieden in Zeeland.
  Kustmarathon Zeeland is inmiddels een marathonbegrip in het hardloopcircuit. Maar er is meer. Een sportweekend waarin jong en oud op diverse manieren in actie komen. Ruim 10.000 sporters uit binnen- en buitenland komen in actie tijdens de LadiesRun, Light Kustrun, Minimarathon, MTB Toertocht en Wandelmarathon.

  Alle wedstrijdonderdelen maken gebruik van het prachtige, maar zware Kustmarathonparcours. Het water, strand en de duinen zijn altijd dichtbij. Een unieke ervaring: de Kustmarathon Zeeland beleef je!

  www.marathonzeeland.nl

 4. Berenloop Terschelling Marathon 4 november

  Een van de mooiste en zwaarste marathons van Nederland. Voor meer informatie zie: http://www.berenloopterschelling.nl/

 5. Leiden Marathon 26 en 27 mei 2019

  De 28e Leiden Marathon was vrijwel alle opzichten een erg geslaagd evenement. Een mooi veld van 12.500 lopers maakte er samen met het enthousiaste publiek in Leiden en 9 gezellige dorpen een topevenement van. De focus lag dit jaar op de 10 en 21 kilometer, waar goede tijden werden gelopen. Wandelen over diverse afstanden kan ook in Leiden.
  Kijk voor meer informatie op www.marathon.nl


Deel deze pagina