Tekeningen bewonderen tijdens je lange duurloop #RoadtoUtrecht

zondag, 3 Dec 2017 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

De afgelopen week liep ik drie keer volkomen pijnvrij tijdens een symposium van 4 dagen. Ik had blijkbaar dus echt voldoende rust gehouden om van die hielpijn af te komen! Het voelde heerlijk om weer “terug” te zijn. En her en der een presentatie missen om te gaan hardlopen was om beide redenen beter voor mijn gemoed. Death by Powerpoint kan zo’n week zijn, serieus. En eenmaal thuis ging ik dus weer vanuit huis een rondje doen. Verder in de opbouw. Een ouderwetse duurloop op zondag al is hij nog niet zo lang als ik had gehoopt. Maar hij is er weer.

Lees meer.

Van drie weken niet lopen wordt een loper geen aangenamer mens

maandag, 13 Nov 2017 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Ik kijk op de kalender. Als het vandaag de 13e is, heb ik vandaag exact drie weken niet gelopen. Drie weken. Alsof het niks is.

Lees meer.

Op de nieuwe blanco pagina staat de hele van Utrecht in 2018 met potlood

donderdag, 23 Mar 2017 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Race day. Het is zo winderig als ze hadden voorspeld. Dat gaat zwaar worden, zeker voor mensen die voor een serieuze tijd willen gaan. Maar ik had al besloten van de hele naar de halve te gaan en deze weersverwachting had ik als extra motivatie om te gaan voor “genieten” in plaats van “een tijd”. Zelfs met dit been doe ik nog wel eens gaan voor een post-ongeluk-tijd. Maar niet vandaag.

Lees meer.

De laatste week gaat in en ik doe niet aan taperen noch aan stapelen en ik heb geen bietensap in huis

zondag, 12 Mar 2017 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Als je een hele doet, moet je vanaf het weekend vooraf serieus taperen en stapelen en je de laatste week volledig onderdompelen in allerlei andersoortige looptradities. Ik weet niet of bietensap nog steeds hip and happening is, maar lopers doen de gekste dingen vanaf het weekend vooraf. Je hebt het eigenlijk gewoon alleen maar nodig om je brein in de juiste mindset te krijgen. De week voor een hele is gewoon niet hetzelfde als de week voor de halve. Ik was ook zo, truth be told.

Lees meer.

Let the countdown to Utrecht begin met een broodje hamburger

zondag, 5 Mar 2017 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Toen ik vanmorgen besloot mijn zondagse loopje te doen ná mijn kantinedienst die ik tot laat in de middag bij de voetbalvereniging van twee van mijn Daltons moest draaien, wist ik dat het gezien mijn track record enigszins voorstelbaar was dat ik óf zou gaan besluiten aan het end van de rit een drankje mee te doen met de goegemeente aan de bar, óf dat het te druk zou zijn achter de bar en dat ik op mijn tandvlees thuis zou komen, óf dat eenmaal thuis de bank een grotere lokroep zou hebben dan mijn loopschoenen. Lees: dat het linksom of rechtsom enigszins realistisch was te zeggen dat dat loopje er niet meer van zou komen.

Lees meer.


Deel deze pagina