Op de nieuwe blanco pagina staat de hele van Utrecht in 2018 met potlood

donderdag, 23 Mar 2017 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Race day. Het is zo winderig als ze hadden voorspeld. Dat gaat zwaar worden, zeker voor mensen die voor een serieuze tijd willen gaan. Maar ik had al besloten van de hele naar de halve te gaan en deze weersverwachting had ik als extra motivatie om te gaan voor “genieten” in plaats van “een tijd”. Zelfs met dit been doe ik nog wel eens gaan voor een post-ongeluk-tijd. Maar niet vandaag.

Lees meer.

De laatste week gaat in en ik doe niet aan taperen noch aan stapelen en ik heb geen bietensap in huis

zondag, 12 Mar 2017 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Als je een hele doet, moet je vanaf het weekend vooraf serieus taperen en stapelen en je de laatste week volledig onderdompelen in allerlei andersoortige looptradities. Ik weet niet of bietensap nog steeds hip and happening is, maar lopers doen de gekste dingen vanaf het weekend vooraf. Je hebt het eigenlijk gewoon alleen maar nodig om je brein in de juiste mindset te krijgen. De week voor een hele is gewoon niet hetzelfde als de week voor de halve. Ik was ook zo, truth be told.

Lees meer.

Let the countdown to Utrecht begin met een broodje hamburger

zondag, 5 Mar 2017 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Toen ik vanmorgen besloot mijn zondagse loopje te doen ná mijn kantinedienst die ik tot laat in de middag bij de voetbalvereniging van twee van mijn Daltons moest draaien, wist ik dat het gezien mijn track record enigszins voorstelbaar was dat ik óf zou gaan besluiten aan het end van de rit een drankje mee te doen met de goegemeente aan de bar, óf dat het te druk zou zijn achter de bar en dat ik op mijn tandvlees thuis zou komen, óf dat eenmaal thuis de bank een grotere lokroep zou hebben dan mijn loopschoenen. Lees: dat het linksom of rechtsom enigszins realistisch was te zeggen dat dat loopje er niet meer van zou komen.

Lees meer.

donderdag, 2 Mar 2017 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

En toen ineens deed ze moe wezen, in elke vezel van haar lijf. Niet uit bed te branden, geen kilometer vooruit te branden, op werk niet vooruit te branden. Het weekend voor afgelopen weekend stond een mentaal verplichte dertiger op het programma, een mentale durrop-of-durronder dertiger voor Utrecht marathon. Als deze niet gaat, wordt het geen hele, zo’n lading. 

Lees meer.

Road to Utrecht?

zondag, 12 Feb 2017 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Vorige week had ik woeste plannen voor mijn eerste dertiger. Ik had er alleen geen tijd voor. Op de een of andere manier levert co-ouderen me minder tijd op, ik snap dat nog niet zo goed. Ik had gepland dan maar mijn wekker te zetten op half 6, of zo.

Lees meer.


Deel deze pagina