Ik pak het lopen voorlopig even zoals het loopt

zondag, 11 Feb 2018 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Ik heb net de kinderen de deur uit gestuurd op weg naar hun papa voor het weekend. Ik heb een zeldzaam leeg huis. Ik heb alle tijd en ik heb geen kinderen. Dat gebeurt me zelden. Ik heb ook geen tijd dat ik terug móet zijn. Nou ja, pas veel veel later op de dag. Wat een heerlijk relaxte manier om aan je duurloop te beginnen.

Lees meer.

Vandaag liep ik wéér niet met Arjen – the sequel

zondag, 28 Jan 2018 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Kent u die mop van die vrouw die de halve ging doen vandaag tijdens de oefenmarathon Utrecht – Amersfoort? U kent de punchline vast: Ze ging niet.
Na weken van emmeren met pijn in mijn hand na een valpartij van de trap (don’t ask) kwam ik afgelopen week uiteindelijk terecht bij een heuse handspecialist die me een spalk gaf en specialistische fysio voorschreef. Dat, en…RUST!
Rust. Hmm. Rust. Ben ik slecht in. Heul, heul slecht.

Lees meer.

Road to Utrecht via de datums

zondag, 14 Jan 2018 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Het is 14 januari 2008. Ik ben van de data en van de herinneringen omtrent data. (Of is het tegenwoordig datums? What ever, ik ben oud en mag data zeggen.) Over twee weken exact vandaag is de halve van Utrecht naar Amersfoort. En ook al heb ik mijn lopersgroove back, ik heb de halve nog lang niet in de benen na mijn groove zolang kwijt geweest te zijn. Vandaag moet ik dus serieus aan de slag en een serieuze duurloop doen. De omstandigheden zijn er ideaal voor. Maar ook al heb ik mijn groove back, ik heb mijn zelfvertrouwen nog niet terug.

Lees meer.

De klad er uit in 2018

dinsdag, 2 Jan 2018 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

Ergens in de loop van 2017 kwam de klad erin. In het hardlopen. Ergens verloor ik mijn motivatie om kilometers te vreten. Daar waar ik voorheen de statistieken verbeten bijhield en maandrecord na maandrecord wilde verbeteren, daar kwam ergens in 2017 de klad in.

Lees meer.

Tekeningen bewonderen tijdens je lange duurloop #RoadtoUtrecht

zondag, 3 Dec 2017 - Geschreven door Wendy Groenewegen.

De afgelopen week liep ik drie keer volkomen pijnvrij tijdens een symposium van 4 dagen. Ik had blijkbaar dus echt voldoende rust gehouden om van die hielpijn af te komen! Het voelde heerlijk om weer “terug” te zijn. En her en der een presentatie missen om te gaan hardlopen was om beide redenen beter voor mijn gemoed. Death by Powerpoint kan zo’n week zijn, serieus. En eenmaal thuis ging ik dus weer vanuit huis een rondje doen. Verder in de opbouw. Een ouderwetse duurloop op zondag al is hij nog niet zo lang als ik had gehoopt. Maar hij is er weer.

Lees meer.


Deel deze pagina