TEAM KWF

Ren voor het leven en tegen kanker

Finish samen met TEAM KWF!

Samen loop je met je TEAM KWF maatjes naar de start. Hier heb je samen maanden voor getraind. En allemaal rennen we voor iemand die ons dierbaar is. Een vader, moeder, kind, een geliefde, vriend, vriendin, collega… Met TEAM KWF ren je voor onderzoek naar triple negatieve borstkanker. Patrick Derksen van het UMCU: ‘Het zou fantastisch zijn als deze groep patiënten een beter vooruitzicht kan worden geboden’. Patrick doet onderzoek naar uitzaaiing van kankercellen bij deze agressieve vorm van borstkanker.

Iedereen kan meedoen!
Geen atleet of niet in vorm? Dan is dit juist het moment om je kans te grijpen. Samen met hardloopexperts, olympische kampioenen zoals Marianne Timmer en Gianni Romme en BN’ers zorgen we dat jij de finish haalt!

Hoe?
Schrijf je in als deelnemer van TEAM KWF. Dat kan individueel of met je eigen team.

Wat krijg je van ons
Wil je ons helpen naar een wereld waarin niemand meer hoeft te sterven aan kanker? Schrijf je vandaag nog in en laat je sponsoren door familie en vrienden. Voor het inschrijfgeld van 15 euro krijg je van ons een startbewijs en vele extra’s:

– startbewijs van de Utrecht Science Park Marathon
– officieel TEAM KWF Run shirt
– toegang tot de speciale TEAM KWF vip-ruimte
– je persoonlijk trainingsschema
– groepstrainingen van topsporters en experts
– aanmoediging tijdens het hele parcours van de speciale TEAM KWF supportteams
– Toegang tot de unieke TEAM KWF community
– Hulp bij het inzamelen van je sponsorgeld

Ga jij deze uitdaging samen met ons aan? Schrijf je dan nu in en kies je afstand!
https://utrecht.teamkwf.nl/doe-mee

Met TEAM KWF Utrecht zamel je geld in voor onderzoek naar borstkanker.
De onderzoeker is dr. Patrick Derksen (onderzoeker Universitair Medisch Centrum Utrecht)

Waarom is het onderzoek zo belangrijk? Eén van de grootste angsten van borstkankerpatiënten is dat hun tumor uitzaait. Begrijpelijk, want een uitzaaiing betekent dat de tumor agressief is, zich weinig aantrekt van behandelingen en genezing vaak onmogelijk maakt. Beter begrip van metastasering (uitzaaiing) is dan ook welkom. Medisch bioloog Patrick Derksen, onderzoeker bij afdeling Pathologie van het UMC Utrecht: “Onze huidige kennis van metastasering is beperkt. De basis begrijpen we – een cel moet een aantal dingen kunnen voordat het gebeurt – maar er is vrij weinig bekend over hoe dat precies aangestuurd wordt. De laatste vertaalslag naar de patiënt blijft moeilijk”. Derksen hoopt daar verandering in te brengen. Hij doet onderzoek naar FER, een eiwit waar tot voor kort weinig aandacht voor was. Het team van Derksen ontdekte vervolgens dat FER erg belangrijk is bij de overleving van uitzaaiende kankercellen. Het doet iets met celdeling en de manier waarop cellen aan hun omgeving plakken. Hoe hoger het FER-gehalte bij de patiënt, hoe slechter de overlevingskans. Derksen richt zijn pijlen in eerste instantie op triple negatieve borstkanker, een agressieve vorm van borstkanker die lastig te behandelen is en jaarlijks zo’n 2.000 tot 3.000 vrouwen treft. “Het zou fantastisch zijn als deze groep patiënten een beter vooruitzicht kan worden geboden”. Meer over het onderzoek

https://utrecht.teamkwf.nl/onze-ambassadeurs


Deel deze pagina