USP deelnemers

Werk je of studeer je op het Utrecht Science Park, dan is het mogelijk om de marathon in estafettevorm te lopen. De USP TeamUP estafette is speciaal ontwikkeld voor medewerkers en studenten op het Utrecht Science Park. Wil je je collega’s of studiegenoten eens op een andere manier leren kennen, geef je dan op als team. Of loop juist samen met collega’s van andere organisaties op het USP. Samen trainen kan ook. Sportcentrum Olympos biedt speciale looptrainingen aan.

Uiteraard is het ook mogelijk om individueel deel te nemen. Medewerkers van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht kunnen zich gratis inschrijven. Ben je werkzaam bij een andere instelling (of bedrijf) op het Science Park of studeer je er, schrijf je dan hier in : https://registration.mylaps.com/utrecht-science-2017/

Ontvangst
Voor alle deelnemers aan de USP TeamUP estafette en voor individuele deelnemers (UMC U deelnemers indien je via het UMC Utrecht hebt geregistreerd) is er een speciale ontvangst bij start/finish in het gebouw van de Hogeschool Utrecht, Heidelberglaan 7 met een hapje en een drankje (ook na afloop). Er zijn bewaakte kleedkamers en voor de estafettelopers is er de mogelijkheid een selfie te laten maken voor een speciale achtergrond.

Parcours
De Utrecht Science Park Marathon start op de Cambridgelaan in De Uithof. Het parcours biedt een afwisseling tussen de stad en de natuur aan de oostkant van de stad Utrecht.

 • USP TeamUP estafette
 • Individueel afstand naar keuze
 • Looptrainingen Sportcentrum Olympos
 • Utrecht Science Park
 1. USP TeamUP estafette

  Met je collega’s, sportteam of studiegenoten de marathon lopen? Speciaal voor medewerkers en studenten van instellingen en bedrijven op het Utrecht Science Park is het mogelijk om met een team deel te nemen aan de Utrecht Science Park Marathon. Met een team van vier mensen loop je de marathon in estafettevorm; elk teamlid loopt ongeveer 10 km.

  Loop je met een team de hele marathon? Wij zorgen voor vervoer tussen de wisselpunten en zorgen dat je op tijd bij de finish bent zodat je als team gezamenlijk kunt finishen. Een andere optie is om met de fiets naar het 10 km punt te gaan. JeFiets stallen kan makkelijk aan het hek of bij de kampong parkeerplaats. De estafettelopers die bezweet aankomen kunnen een sportjack en/of broek overnemen van degene die gaat vertrekken, INCLUSIEF de fietssleutel van de geparkeerde fiets. Dan kan de bezwete loper ook meteen wat aantrekken en hoeft niet koud te worden tijdens het wachten op het shuttlebusje of op de fiets terug.

  De mat van het 10km ligt na het wisselpunt. De 2e loper passeert dus de mat op ht 10km punt.

  Etappes
  De 1e etappe is 9,7km en loopt van de start bij de Cambridgelaan naar de kruising Koningsweg / Laan van Maarschalkerweerd.

  De 2e etappe is 11,6km en loopt tot aan het 21,3km op de Sorbonnelaan.

  De 3e etappe is 8,7km en loopt tot het wisselpunt bij kruising Koningsweg / Laan van Maarschalkerweerd.

  De 4e etappe is 12,2km en loopt tot aan de finish.

  Finish als team
  Je kunt als team voor de laatste bocht verzamelen en de slotloper van je team opwachten. Je kunt dan als team gezamenlijk finishen. Loop wel naast elkaar over de finish, anders sta je niet goed op de foto.

 2. Individueel afstand naar keuze

  Als student of medewerker van een instelling of bedrijf op het Utrecht Science Park kun je uiteraard ook individueel deelnemen aan een van de afstanden.
  [Raadpleeg hiervoor de informatie van jouw organisatie]

 3. Looptrainingen Sportcentrum Olympos

  Hardlooptrainingen verschillende niveaus
  Net als voorgaande periode zijn er 3 soorten looptrainingen waar uit gekozen kan worden, afgestemd op niveau/doel-afstand:

   Beginners (doel 5 km non-stop kunnen hardlopen of je tempo/tijd verbeteren): elke maandag van 17.15- 18.45 uur. Klik hier voor meer info.
   5 en 10 km (doel: optimaal presteren op 5 of 10 km): elke woensdag van 17.30-19.00 uur. Klik hier voor meer info.
   21.1 km + marathon (doel: loopafstand uitbouwen en tempo verhogen) : elke donderdag van 17.15-18.45 uur. Klik hier voor meer info.

  Inschrijven kan bij de sportdesk of online via deze web-pagina (betalen via Ideal); http://bit.ly/2nE8ygD.
  Hier is alle info ook in het Engels http://bit.ly/2o4s34W

  Periode
  De trainingen starten deze week en lopen door t/m de week van 26 juni.
  De inschrijving sluit op 23 april (of eerder als een training helemaal vol zit). Na 23 april is instromen niet meer mogelijk.

  Naast deze 3 loopgroepen kan men er evt. ook kiezen om in te schrijven voor een algemene cursus hardlopen in periode 4 (9 weken) voor alle niveaus op dinsdag (inschrijving start 10 april). Lees hier meer.

 4. Utrecht Science Park

  In 2011 hebben de gezamenlijke bewoners van het universiteitsterrein De Uithof besloten om het gebied verder te ontwikkelen onder de naam Utrecht Science Park. Op dit terrein van 300 hectare aan de oostkant van Utrecht zijn gemiddeld meer dan 80 organisaties en bedrijven gevestigd. De kennis en expertise die op het Utrecht Science Park aanwezig zijn dragen bij aan een gezonde en duurzame maatschappij en maken Utrecht tot de meest competitieve regio van Europa.

  De Utrecht Science Park Marathon legt nadrukkelijk de verbinding met kennis en gezondheid. Het UMC Utrecht organiseert dit jaar voor de tweede keer een sportmedisch symposium over hardlopen:http://www.umcutrecht.nl/nl/Subsites/Hardlopen/Home. KWF Kankerbestrijding heeft de Utrecht Science Park Marathon uitgekozen om haar nieuwe concept TEAM KWF te lanceren en daarmee geld op te halen voor kankeronderzoek. Dit geld wordt weer geïnvesteerd in onderzoek op het USP. Voor meer informatie zie: www.utrechtsciencepark.nl


Deel deze pagina