Faciliteiten / voeding

Kleedgelegenheid

Sportcentrum Olympos biedt ruime kleedgelegenheid inclusief douches. Uiteraard is de capaciteit beperkt, maar voor een evenement van deze omvang bieden we zeer ruime voorzieningen. Als je niet wil lopen van Olympos naar de start of andersom, dan kun je gratis de bus nemen. De bus rijdt van het transferium naast Olympos naar de Padualaan.

Tassen/garderobe

In Sportcentrum Olympos kun je tas in bewaring geven. Gebruik hiervoor het label aan je startnummer. Uiteraard zijn hier geen kosten aan verbonden.

Massage

Na afloop is er in sportcentrum Olympos de gelegenheid gemasseerd te worden. Graag vooraf eerst douchen.

Parkeergelegenheid

Het transferium biedt ruimte aan 2.000 auto’s. Een aantal parkeerterreinen op de Uithof is op 18 maart niet beschikbaar. Sommige zijn in gebruik voor productie van het evenement. Sommige zijn niet bereikbaar. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Verkeersmanagement

Wij doen ons uiterste best het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. Hierbij proberen wij zo min mogelijk verkeersstromen elkaar te laten kruisen. We vragen daarom om de aanwijzingen op de site goed op te volgen ook al is de route soms langer dan onder normale omstandigheden. Als lopers weten we dat je na afloop niet in de file wilt staan. We proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Fietsenstalling

Wil je echt dichtbij parkeren? Kom met de fiets! We gaan speciale plaatsen inrichten waar je je fiets kunt stallen zeer dicht bij start/finish.

Openbaar vervoer

Plan mijn OV-reis

 • Voeding
 • Drankposten
 • Kledinginname
 1. Voeding

  PowerBar sportvoeding

  PowerBar, wereldwijd bekend als partner van vele topatleten en grote sportevenementen, biedt een compleet assortiment sportvoeding voor elk type sporter. Alle PowerBar producten worden in nauwe samenwerking met wetenschappers, (top)sporters en actieve sporters ontwikkeld.

  Verzorging Utrecht Marathon

  Tijdens de Utrecht Marathon kunnen deelnemers gebruik maken van PowerBar Isoactive voor extra energie. Isoactive is een isotone sportdrank voor iedere actieve sporter.

  PowerBar Isoactive

  gemakkelijk op te nemen door de isotone samenstelling en unieke elektrolytenmix
  met C2MAX: speciale koolhydratenmix van glucose-fructose
  met 5 elektrolyten in de verhouding zoals je die met transpireren verliest (natrium, chloride, kalium, magnesium en calcium)
  geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en geen conserveringsmiddelen

  PowerBar sportvoedingsadvies Utrecht Marathon

  Bereik je doelen efficiƫnter met de juiste sportvoeding!
  Koolhydraten en vetten geven de kracht om lichamelijk prestaties te kunnen leveren. Tijdens het hardlopen verbruikt het lichaam koolhydraten (snelle energie) en vetten (langzame energie). Ons lichaam heeft echter maar een beperkte hoeveelheid koolhydraten en vetten opgeslagen. Van de vetten heeft bijna iedereen voldoende voorraad. Bij inspanning langer dan 45 minuten is het wel van groot belang om koolhydraten en vocht aan te vullen. Alleen water is dan niet meer voldoende. Door dit tijdig te doen zorg je ervoor dat je over voldoende voorraden beschikt om optimaal te presteren!

  Koolhydraten aanvullen kan door middel van sportdrank, maar ook met vaste voeding en gels. Maar wat kun je nu het beste gebruiken in aanloop naar en tijdens de Utrecht Marathon? Enkele tips:

  Tip 1: Sportdrank

  Allereerst is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Voldoende drinken zorgt voor een snelle en betere opname van energie en handhaaft een gelijkmatige lichaamstemperatuur. Door inspanning stijgt de lichaamstemperatuur. Een goede vochthuishouding is dus voor de hardloper van groot belang.

  Advies

  Voor en tijdens inspanning zijn isotone sportdranken het meest geschikt. Een isotone sportdrank bevat dezelfde concentratie stoffen als in het bloed. Dit betekent dat deze snel wordt opgenomen in je bloed en zeer geschikt is voor de aanvulling van koolhydraten voor en tijdens het hardlopen.

  In praktijk is het lastig om voldoende te drinken, daarom moet je tijdens trainingen leren voldoende te drinken. Een vochtverlies van meer dan 2% van het totale lichaamsgewicht vermindert al de sportprestatie. Zeker bij warm weer kan dit snel oplopen. Kijk daarom ook goed naar de weersvoorspellingen, zodat je goed voorbereid op de wedstrijddag verschijnt.

  Tip 2: Train met voeding

  Bij inspanning langer dan 45 minuten adviseren wij om sportvoeding te gebruiken. Je training is het ideale moment om te testen hoe je lichaam reageert op de werking van sportvoeding. Houd daarbij rekening met de sportvoeding die op 18 maart 2018 beschikbaar is: PowerBar Isoactive sportdrank.

  Tip 3: Uitgebreid sportvoeding gebruiksadvies

  Meer tips over het gebruik van sportvoeding voor, tijdens en na het sporten? Hier vind je meer tips en een handig sportvoedingsschema voor verschillende afstanden!

 2. Drankposten

  De drankposten langs het parcours zijn voorzien van water en PowerBar sportdrank. Op de 5km zijn er geen drankposten voorzien, maar direct na de finish krijg je water en sportdrank. Op afstanden van 10km en langer zijn er om de 5km waterposten voorzien van water en PowerBar sportdrank.

 3. Kledinginname

  Kleding kan op zondag 18 maart worden afgegeven in sportcentrum Olympos aan de Uppsalalaan 3. Daar is ook de mogelijkheid om te douchen. Op je startnummer vind je een bagagelabel die je aan je tas kunt bevestigen. Tassen kunnen in bewaring worden gegeven in een bewaakte ruimte. Wij zijn niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte spullen.


Deel deze pagina