Dutch Marathons

De Utrecht Science Park Marathon is een samenwerking aangegaan met een aantal marathons in Nederland. De marathons van Utrecht, Zeeland, Den Haag en Leiden willen gezamenlijk meer deelnemers trekken uit Nederland en de omliggende landen. Daarom gaan zij zich presenteren als de Dutch Marathons. Bij de vier voegen zich vrijwel zeker ook de marathons van Sneek, Amersfoort en Terschelling.

De marathons hebben een sterk Nederlands karakter als gemeenschappelijke noemer. Utrecht, Amersfoort, Den Haag en Leiden hebben een fraaie oud-Hollandse binnenstad, Zeeland en Terschelling bieden typische Nederlandse duinen en strand, terwijl Sneek met de Friese meren eveneens goed past in het Nederlandse beeld.

In september wordt de website dutchmarathons.nl gelanceerd en is er een bijbehorend logo. Ook gaat het zevental samen optrekken op sociale media in Nederland en de omliggende landen en zullen de organisaties reclame maken voor elkaar.

 • Leiden Marathon 21 en 22 mei
 • Amersfoort Marathon 18 juni
 • Mar-athon rond Sneek en meer 23 en 24 juni
 • Kustmarathon Zeeland 30 september – 2 oktober
 • Berenloop Terschelling Marathon 5 november
 1. Leiden Marathon 21 en 22 mei

  De 26e Leiden Marathon was vrijwel alle opzichten een erg geslaagd evenement. Een mooi veld van 12.500 lopers maakte er samen met het enthousiaste publiek in Leiden en 9 gezellige dorpen een topevenement van. De focus lag dit jaar op de 10 en 21 kilometer, waar goede tijden werden gelopen. Khalid Choukoud kwalificeerde zich voor de EK in Amsterdam door 10 seconden sneller te zijn van de limiet.
  Kijk voor meer informatie op www.marathon.nl

 2. Amersfoort Marathon 18 juni

  Voor meer informatie kijk op: www.marathonamersfoort.nl

 3. Mar-athon rond Sneek en meer 23 en 24 juni

  Kom op vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni 2017 naar Sneek en beleef de derde editie van de Mar-athon rond Sneek en meer. En dit jaar is het zeker meer want er zijn 2 nieuwe evenementen aan de Mar-athon toegevoegd voor de vrijdagavond. Kijk voor meer informatie op: http://www.mar-athon.com/

 4. Kustmarathon Zeeland 30 september – 2 oktober

  Het eerste weekend van oktober staat Zeeland in het teken van de Kustmarathon Zeeland. 42195 meter klimmen en dalen langs de kust, afzien langs een bruisende Noordzeekust met de wind in de haren, opstuivend zand en zout op de lippen, fantastische vergezichten met lieflijke plattelandsdorpjes. Met andere woorden: de moeite meer dan waard.

  Kustmarathon Zeeland voert u langs schitterende kustgebieden in Zeeland.
  Kustmarathon Zeeland is inmiddels een marathonbegrip in het hardloopcircuit. Maar er is meer. Een sportweekend waarin jong en oud op diverse manieren in actie komen. Ruim 10.000 sporters uit binnen- en buitenland komen in actie tijdens de LadiesRun, Light Kustrun, Minimarathon, MTB Toertocht en Wandelmarathon.

  Alle wedstrijdonderdelen maken gebruik van het prachtige, maar zware Kustmarathonparcours. Het water, strand en de duinen zijn altijd dichtbij. Een unieke ervaring: de Kustmarathon Zeeland beleef je!

  www.marathonzeeland.nl

 5. Berenloop Terschelling Marathon 5 november

  Een van de mooiste en zwaarste marathons van Nederland. Voor meer informatie zie: http://www.berenloopterschelling.nl/


Deel deze pagina